tisdag 20 mars 2012

"Jag är inte rasist, men.."


Jaha, då var det dags igen.

FAN, vad ledsen jag blir när jag gång på gång möts av DETTA blogginlägg om våldtäkten i Mariannelund, där en medelålders rasist, (JO det är hon, läs hennes övriga inlägg) tydligt uttrycker sin önskan om att alla "invandrare" som någon gång gjort ett brott ska UTVISAS!
Ännu ledsnare blir jag när jag ser de häpnadsväckande diskussionerna som tar plats i kommentarsfälten under detta länkade inlägg.

Det första folk inte verkar förstå är att vi lever i ett land med en human människosyn. Att skicka ut alla som inte lyder lagen funkar säkert jättebra om man bor i Nordkorea. Men enligt konventionen om Mänskliga rättigheter är det otänkbart att utvisa människor som flytt från krig och andra hemskheter. Vad för chans skulle den människan ha i det landet?

Det andra är att många av "dom" är svenska medborgare och alltså lika mycket svenskar som du och jag. Var ska "dom" åka då?

HÄR finns en av dessa diskussioner som jag försökt delta i.
Strängare straff, utvisning och också gärna dödsstraff är det som ska göra susen enligt dessa personer.
Just det. Dödsstraff, den här killen har dödat någon så då måste vi.. döda honom? Herregud, vi lever inte efter öga för öga-principen i denna rättsstat.

Vidare sägs det att "dom" som har det stora privilegiet att komma hit och leva på våra skattepengar ska sköta sej annars får "dom" åka "hem" igen.
Ska vi fråga några av "dom" om deras underbart bra liv här i Sverige?
Dessa människor som flytt från krig, kommer hit utan att kunna ett ord svenska, placeras i Migrationsverkets boenden som i många fall är rena råtthålen. Det är som "svensk" svårt att få jobb, hur svårt tror ni att det är för dessa personer som inte talar språket eller inte vet ett skit om hur vårt samhälle fungerar?
Utöver detta vägrar många svenskar att överhuvudtaget beblanda sig med "dom". HUR har ni tänkt att vi ska få ett integrerat samhälle om man medvetet stänger ute de som försöker ta sig in?

Och har ni överhuvudtaget tänkt på att alla "dom" som jobbar från morgon till kväll, ÄNDÅ blir utstötta - just på grund av DINA fördomar och för att några få våldtar, mördar och vandaliserar?
Precis som några FÅ "svenskar" våldtar, mördar och vandaliserar.
Är det till exempel någon som börjat hata norrmän sedan Anders Behring Breivik var igång?

Har här klistrat in ett citat jag finner ovanligt trångsynt:

Magnus Törnblad De håller ja kanske inte med om men kanske inte majoriteten heller^^ ska räcka med en bostad typ 1;a som staten kan betala sen bidrag som räcker till mat å transport dvs betald lägenhet å kanske 4000 å leva på, då blir d mer motiverande å hitta ett jobb ^^
Med den första meningen menar han att det inte är en minorotet av "dom" som begår brott.
Sen skulle jag gärna vilja få förklarat för mig hur dessa personer som hamnar under dessa levnadsvillkor blir motiverade till att arbeta?
Det är just PÅ GRUND AV dessa förhållanden, som man lockas att begå brott.
Jag läser kriminologi på Sveriges bästa universitet så jag anser mig vara ganska kvalificerad att uttala mig i frågan.
Personen ovan trycker också på att "dom" ska lära sig språket, men klagar samtidigt på att de får gratis svenskalektioner?
Man måste väl ge människor förutsättningarna först.
 

Emmah Berggren Det motiverar inte till arbete, driver "dom" rätt in i kriminaliteten, därför att det är den enkla vägen ut.

Å att dom vågar ta den simpla vägen å bli kriminella är för att vårt rättsystem är hemskt å för låga straff etc å tror du dom skulle va lika pigga på å välja den simpla vägen ut om man tydligt informerade att dom blir utvisade om dom gör de...? Ja tror dom skulle anstränga sig mkt mer innan dom väljer å ta den risken.. å då när dom vet vad som händer så är de helt plötsligt deras eget val om dom vill riskera bli utslängda eller inte :) så svårt är de inte att få tex städjobb eller telefonföraäljar jobb:) båda dom får du i princip bara du sökerdom.... Fast då måste dom ju anstränga sig lite innan för å lära sig svenska språket iof å då kanske dom väljer å bli kriminella lr?...

Ett till exempel på den extrema trångsynthet som svenskar verkar vara drabbade av. Tycker ni detta rimmar med den humana människosynen som hör hemma i en rättsstat som Sverige?
Den här artikeln i DN slår hål på några av de vanligaste myterna kring invandring och är skriven av vår Integrationsminister. Läs den.
HanaPee har också klistrat in en av dessa facebook-diskussioner där folk helt utan eftertanke skanderar att DOM SKA UT! Snälla läs detta inlägg, hon skriver så bra, och argumenterar så mycket mer civiliserat än jag. Kills them with kindness.

Kom att tänka på en rolig sketch som känns rätt relevant i detta sammanhang:


Jag hoppas att det jag skrivit fått några av er att öppna era sinnen och se detta från mer än en synvinkel. Men jag förstår också att ni som anser att dödsstraff och hårdare straff överlag är lösningen, inte kommer att hålla med mig. Lika lite som jag någonsin kommer hålla med er i ert resonemang.






5 kommentarer:

  1. Tycker du att det är en "human människosyn" att åtta män våldtar en tjej???? Du är ju helt pantad. Om du själv skulle vara med om detta skulle du nog hålla med oss normala svenskar!!

    SvaraRadera
  2. jag gillar hur du feltolkat den första quoten så tänker rätta dig lite där :)

    det är ingen minoritet som vägrar lära sig svenska för dom tycker det är fult men det är inte heller en majoritet. fast så är fel å uttrycka för det är ju antingen eller eller hur? :P men lättare å säga det är en relativt stor grupp dock mest dom äldre som faktiskt trots gratis lektioner vägrar lära sig språket å på så vis då inte vill bli integrerade i samhället utan endast leva på bidrag.. mena annars så fick du min syn på de hela rätt :) å ja må ha en sjuk syn men invandrare eller svensk vilket som så vill vi inte ha avskummen i sverige därför ja yrkar på dödsstraff för svenskar och utvisning av icke svenskar vid grövre brott såsom mord tillexempel. och visst dom skulle inte ha så stor chans om dom fick åka tillbaka till sitt krigshärjade land men är dom välmedvetna om den risken när dom gör nått så kan de ju inte va så farligt där lr? :) ja menar det är inte så dom som får lite bidrag svälter ihjäl lr? och det borde va ett krav att innan man får asyl skall man kunan göra sig förstådd i samhället såpass att man kan få ett jobb :)

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet Emmah! Det är oxå intressant att när människor med tex nordiskt ursprung begår brått så ses det som en ensam galning, EN individs störda handling, men e det brått av en tex ngn från öst får hela folket kolektivt sota för EN persons handling. Ett tillägg till ett förövrigt skit bra inlägg:)

    SvaraRadera
  4. GO EMMAH!
    Fan vad trött man blir på sådana efterblivna personer som ni. Anonym nr 2 - lär dig svenska själv till att börja med, dina meningar liknar en tolvårings.
    Vill påminna herrskapet om att Sveriges hittills värsta våldtäktsman var en infödd SVENSK kille från Örebro, så etniciteten är faktiskt oväsentlig i de sammanhangen. Svenska män våldtar också, det är INTE ett jävla kulturfenomen. Ta begreppet hedersrelaterat våld tillexempel, är ni så jävla blåsta att ni tror att hedersrelaterat våld inte förekommer i Sverige? I Örebro mördades och styckades en universitetslärare av sin älskare för att hon velat avslöja deras relation - vad kallar ni den typen av våldsbrott om inte hedersrelaterat våld?
    Har man blivit svensk medborgare har man samma rättigheter och skyldigheter som alla andra svenskar, och därför ska man också straffas enligt de principerna vid eventuell brottslighet. Staten kan inte dra tillbaka ett medborgarskap, bara för att personen ifråga har begått ett brott.
    Vad gäller dödsstraffet vill jag tillägga att forskning visar att hot om dödsstraff INTE HAR NÅGON SOM HELST EFFEKT PÅ BROTTSLIGHETEN - så att förespråka det har inte heller någon nämnvärd plats i diskussionen. Men om du/ni vill leva i ett sådant samhälle finns det flera länder som erbjuder den typen av bestraffning - FLYTTA DIT! Sådana som du/ni är inte mer önskvärda i det svenska samhället än invandrare som begår brott!

    SvaraRadera
  5. "Sådana som du/ni är inte mer önskvärda i det svenska samhället än invandrare som begår brott!" ??? tänk på vad du skriver!! Hur kan du ens jämföra en helt vanlig människa som är trött på att blattar behandlar ALLA kvinnor som smutsiga horor med en idiot som har åkt fast för våldtäkt 4ggr?!?!? Om alla kvinnor skulle anmäla alla våldtäkter och sexuella övergrepp dom varit med om skulle siffran för invandrare vara jävligt mycket högre!

    SvaraRadera