onsdag 7 mars 2012

Santorum



Jag måste skriva någonting angående det amerikanska presidentvalet. Inte för att jag är galet insatt utan för att konservatismen inom vissa delar av det republikanska partiet skrämmer mig så JÄVLA mycket.
Igår var det som bekant SuperTuesday i USA och Santorum lyckades kamma hem en del röster, fler än förväntat.

För det första är han emot homosexuella äktenskap. Men inte bara det, han menar vidare att "eftersom det inte finns någon “right to privacy” inskriven i den amerikanska konstitutionen bör man kunna lagstadga mot homosexuella handlingar, på samma sätt som mot sodomi (oral- och/eller analsex), polygami, incest och otrohet". Alla dessa handlingar menar Santorum underminerar den basala enheten i samhället, kärnfamiljen.
Han vill alltså tvinga samhället att följa hans moraliska lagar, även fast dessa "brott" ej har någon inverkan på andra människor eller på samhället i stort.
Han vill också ta bort statens subventioner av p-piller och andra preventivmedel eftersom sex inte är ett nöje utan något som sker inom äktenskapet och "in the purpose of reproduction".
För det andra är han sträng motståndare till abort, där han menar att läkare som utför dessa ingrepp bör ställas inför rätta, åklagade för mord. Men för kvinnorna som genomgår ingreppen, kommer inga åtgärder att vidtas, eftersom att om han går ut med sådana hot skulle han tappa för många väljare.

För det tredje förnekar han "global warming" och menar att forskarna hittar på. Jättebra inställning för en eventuell president i ett av världens största länder.

För det fjärde förkastar han helt evolutionsteorin och menar att Gud skapade allting. Och på den sjunda dagen vilade han. Verklighetsförankrat!!


Av ovanstående måste jag dra slutsatsen att de kålhövven som röstar på idioten är desamma som gör sånt här:

1 kommentar:

  1. Han måste vara urusel i sängen. Ingen som får ligga mycket har sånna värderingar.

    SvaraRadera